Job Detail

Firmware programmer

Embedded Firmware programming

ИТСектор
Полно раб. време
Category : ИТ Salary : 32,000денари Experience(s) : 2 Year

Overview

Бараме програмер кој може да ни помогне да го одржуваме и развиваме фирмверот на нашите производи.

About ИТСектор

Ние сме тука за да те инспирираме и поттикнеме да излезеш на пазарот, да станеш видлив и најважно - да започнеш со работа во некоја од светските ИТ компании кои се наши партнери и соработници.

Requirements:
● Embedded Firmware programming:
○ MPLab IDE
○ C, C++
○ Familiarity with Microchip PIC microcontrollers

Other skills that would be helpful:
● Familiar with Subversion / Source code repository software
● Familiar with wifi / cell modems
● Familiar with calling HTTP APIs

Duties and Responsibilities:
● Implement firmware changes. The ServSensor project team will make requests
for changes to existing features, or new features to add to the firmware. There
are 2 main devices in this project – a sensor node, and a “gateway” device that
communicates with the sensor nodes.
● Fix debugs / defects in existing code. There may be some issues in the firmware
that require fixing, and the embedded developer may be requested to fix these
defects.

Испрати го твоето CV

Да не кружиме, оставете го своето CV, за да го разгледаме со нашите партнери и да те контактира некој од нашите агенти со конретна понуда.

Upload Your Resume

Најди работа

Наша визија е да го најдеме твоето место во глобалната ИТ индустрија, во која побарувачката за кадар расте секој ден.

Најди работа